Izmjene Zakona o poticanju zapošljavanja – novi uvjeti za uključivanje u stručno osposobljavanje

Dana 08. studenoga 2012. stupio je na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o poticanju zapošljavanja, koji je mjeru stručno osposobljavanje za rad učinio dostupnom većem broju mladih ljudi bez radnog iskustva u zvanju u kojem su se školovali nego što je to do sada bio slučaj.

Novi uvjeti za uključivanje u mjeru koje nezaposlena osoba treba ispuniti su do godine dana evidentiranog staža u zvanju za kojeg se obrazovala, bez obzira na ukupno evidentiran staž u mirovinskom osiguranju i prijava u evidenciji nezaposlenih na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje duže od 30 dana. Detaljnije o uvjetima pročitajte ovdje.

Također, istim Zakonom su propisani novi uvjeti za ostvarivanje olakšice na zapošljavanje u trajanju od 2 godine nezaposlene mlade osobe bez radnog iskustva u zvanju za koje se obrazovala. Novi uvjeti su da nezaposlena osoba nema više od 1 godine staža u zvanju za koje se obrazovala, bez obzira na razdoblje ukupno evidentiranog staža u mirovinskom osiguranju, te da je prijavljena na evidenciju Zavoda duže od 30 dana.

Više pročitajte u provedbenoj uputi.

Vijest preuzeta sa www.hzz.hr