Održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen EU projekt REI II

Uz sve mjere i programe koje provodimo u Istarskoj županiji, i aktivnosti predviđene projektom REI svakako će doprinijeti nastavku pozitivnih trendova koje Istra bilježi. Jedan od njih je značajan rast zaposlenosti kojeg želimo i dalje poticati.

None „Nakon uspješne provedbe prve inačice istoimenog projekta, drago mi je što smo kandidirali i njegov nastavak te osigurali dodatna sredstva iz EU fondova za poticanje razvoja poduzetništva i samozapošljavanja“, naglasio je istarski župan Valter Flego prilikom današnjeg predstavljanja projekta REI II (Raising employment in Istria), održanom u sjedištu Istarske županije, u Puli.

„Uz sve mjere i programe koje provodimo u Istarskoj županiji, i aktivnosti predviđene projektom REI svakako će doprinijeti nastavku pozitivnih trendova koje Istra bilježi. Jedan od njih je značajan rast zaposlenosti kojeg želimo i dalje poticati. Naime, kad usporedimo podatke iz travnja 2018. s onima u 2017., Istra u ovoj godini bilježi rast zaposlenosti od 4%“, nastavio je župan Flego ujedno podsjetivši i na posljednji Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva u Istarskoj županiji putem kojeg je osigurano više od milijun kuna.

Prema riječima v.d. pročelnice za gospodarstvo Lorene Brgić, projekt REI II financira se iz Europskog socijalnog fonda - Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u financijskom razdoblju 2014.-2020., u sklopu Poziva "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza III" u okviru Komponente 2.

Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove pružio je pomoć i podršku pri pripremi i pisanju projekta, na što se osvrnula v.d. pročelnice Ivana Dragišić istaknuvši kako je REI II primjer sustavnog i ciljanog rada na jednome EU projektu.