Održana 5. sjednica Skupštine Vijeća tržišta rada Istarske županije

Pula, 29. rujna 2015. - na Skupštini Vijeća tržišta rada Istarske županije, izabran je novi Upravni odbor za mandatno razdoblje 2015 – 2017. Za predsjednicu je izabrana Lorena Brgić, v.d. pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije.
Za dopredsjednice su izabrane Tanja Lorencin Matić iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Pula i Nevena Tolanov iz tvrtke Valamar Riviera d.d.

Novi Upravni odbor, uz predsjednicu i dopredsjednice, čine i sljedeći članovi: Koraljka Vitasović - Hrvatska gospodarska komora; Danijela Križman Pavlović - Sveučilište „Jurja Dobrile“ u Puli; Ivana Ajduković Prepušt - Udruga START UP; Goran Pikot - Uljanik d.d. Pula; Eros Sorić - Obrtnička komora Istarske županije i Tamara Kiršić - IDA d.o.o.

U svom obraćanju Skupštini, novoizabrana predsjednica rekla je kako želi da ovaj mandat bude obilježen sinergijskim radom svih članova, jasnim ciljevima i rezultatima. Također, pozvala je sve na maksimalnu suradnju i doprinos rješavanju nezaposlenosti u Istri.

Budući je u tijeku provedba projekta REI - Raising employment in Istria, članovi Skupštine su upoznati s aktivnostima projekta. Jedna od glavnih aktivnosti je izrada Strategije razvoja ljudskih potencijala Istarske županije 2015.-2020. godine.

Konzultantica, koja će izrađivati ovu Strategiju, gospođa Andrea Vugrinović iz Superne d.o.o., predstavila je članovima Skupštine metodologiju rada, ciljeve i očekivane rezultate; pozvala sve na konstruktivnu suradnju, kako bi u konačnici rezultat te suradnje bila kvalitetna i primjenjiva Strategija.