Povezivanje i razmjena iskustava lokalnih partnerstava za zapošljavanje u RH

None U ulozi tehničkog tajništva Vijeća tržišta rada Istarske županije te u sklopu projektne aktivnosti Održivo funkcioniranje Vijeće tržišta rada Istarske županije, 21. i 22. rujna 2020., sudjelovali smo u povezivanju i razmjeni iskustava lokalnih partnerstava za zapošljavanje u Republici Hrvatskoj, koje se održalo u Zagrebačkom inovacijskom centru d.o.o. Svrha ovog događaja bili su razgovori o budućnosti lokalnih partnerstva za zapošljavanje u RH. U sklopu događaja održana je i konstruktivna panel rasprava na navedenu temu.

Na događaju je sudjelovalo preko 60 sudionika, predstavnika LPZ-ova iz cijele Hrvatske. U sklopu panel rasprave bili su prisutnici govornici: Marija Halić, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – PU Zagreb, Nikola Blažević, zamjenik župana, Šibensko – kninske županije te Marko Helfrih, pomoćnik direktora Zagrebačkog inovacijskog centra.

Svi prisutni pozdravili su inicijativu umrežavanja LPZ – ova na razini Hrvatske te zajedničko uključivanje u kreiranje politika tržišta rada na nacionalnoj razini.

Iskazana je potreba za decentralizacijom mjera sredstava za lokalne/ regionalne aktivnosti usmjerene na rješavanje problema nezaposlenih u skladu s potrebama tržišta rada.