Održana prezentacija projekta REI II na sjednici Gospodarskog vijeća Grada Buzeta

U Vijećnici Narodnog doma u Buzetu prezentacija projekta REI II održana je ćlanovima Gospodarskog vijeća Grada Buzeta, tj. gospodarstvenicima s područja Buzeštine i predstavnicima Jedinica lokalne samouprave. Sjednici su prisustvovali gradonačelnik Grada Buzeta gospodin. Siniša Žulić i dogradonačelnica gospođa Ana Pernić.

None Dana 28.ožujka 2019. godine u Vijećnici Narodnog doma u Buzetu održana je sjednica Gospodarskog vijeća Grada Buzeta kojeg čine članovi koji su gospodarstvenici s područja Buzeštine te predstavnici Jedinica lokalne samouprave. Sjednici su prisustvovali gradonačelnik Grada Buzeta gospodin. Siniša Žulić i dogradonačelnica gospođa Ana Pernić.

Inače, Gospodarsko vijeće Grada Buzeta uspostavljeno je u okviru EU projekta InCity u sklopu kojeg se održavaju predavanja za poduzetnike, individualna poslovna savjetovanja za gospodarstvenike te edukacije za zaposlenike gradske uprave koji u svom djelokrugu poslovanja rade s gospodarstvenicima ali i drugim projektima koji sa svojim programima nastoje razvijati i unaprijediti razvoj buzetskog gospodarstva kroz mjere i poticaje kreiranima u suradnji s gospodarstvenicima kojima se dodatno potiče njihovu konkurentnost na tržištu.

Pozvani smo da u sklopu navedene sjednice prezentiramo projektne aktivnosti projekta REI II s naglaskom na najavu Javnog poziva vezano za dodjelu potpora za samozapošljavanje nezaposlenim osobama te najavu radionica stranih jezika.

Isto tako, predsjednica Vijeća tržišta rada gospođa. Elena Božac Čujić prezentirala je Analizu tržišta rada Istarske županije kroz proteklo razdoblje te najavu početka izrade Strategije razvoja Ljudskih potencijala za Istarsku županiju 2021. – 2027.

Isto tako ravnateljica „Srednje škole Buzet“ gospođa. Margareta Gumilar prezentirala je zanimanja koja provodi škola s posebnim naglaskom na strukovnu kategoriju zanimanja te se osvrnula na probleme s kojima se škola susreće budući da sve manji broj učenika upisuje programe deficitarnih zanimanja.