Održan sastanak s predstavnicima Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije i nositeljima projekta LO.PA.Z. PLUS.

U prostoru višenamjenske dvorane Studentskog centra u Puli, održan je sastanak predstavnika Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije i Vijeća tržišta rada Istarske županije

None 20.03.2019. godine u prostoru višenamjenske dvorane Studentskog centra u Puli, održan je sastanak predstavnika Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije i Vijeća tržišta rada Istarske županije budući da se provodi zajednička aktivnost projektnog elementa: Održivo funkcioniranje Lokalnih partnerstava za zapošljavanje Istarske i Primorsko-goranske županije, odnosno umrežavanje LPZ-a Primorsko-goranske županije i VTR-a Istarske županije. Ova aktivnost podrazumijeva operativnu suradnju navedenog  LPZ-a PGŽ i VTR IŽ s naglaskom na razmjenu primjera dobre prakse i izradu zajedničkih projekata.

U ime članova Lokalnog partnerstva za zapošljavanje PGŽ sastanku su prisustvovale predstavnice Riječke razvojne agencije Porin, HGK – ŽK Rijeka, Općine Viškovo i Sveučilišta u Rijeci, a u ime Vijeća tržišta rada Istarske županije predstavnici Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije, Istarske razvojne agencije - IDA d.o.o., HGK ŽK Pula, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Studentskog centra u Puli.

Na sastanku su predstavljeni projekti s obje strane te se razgovaralo o iskustvima i problematici održivog funkcioniranja VTR IŽ odnosno LPZ PGŽ. Nakon sastanka otišlo se u posjet Zaštitnoj radionici Tekop Nova, ustanovi za zapošljavanje osoba s invaliditetom, kao primjer dobre prakse zapošljavanja osoba s invaliditetom.