U HGK – Županijskoj komori Pula, održan „Infodan“ o financiranju i stjecanju iskustva za poduzetnike početnike

Onima koji tek razmišljaju o pokretanju poduzetničke djelatnosti predstavljene su razne mogućnosti korištenja bespovratnih sredstava kroz projekt REI II, tj. Javni poziv za dodjelu potpore male vrijednosti koje su namijenjene samozapošljavanju nezaposlenih osoba. Predstavljene su i radionice besplatnih tečajeva stranih jezika za nezaposlene osobe, program razmjene poduzetnika Erasmus, te kreditni programi HBOR-a i digitalni platforme HGK za poduzetnike.

None Na „Infodanu“ za poduzetnike početnike koji je održan 3. prosinca u HGK – Županijskoj komori Pula, onima koji tek razmišljaju o pokretanju poduzetničke djelatnosti predstavljene su mogućnosti korištenja bespovratnih sredstava. Predstavili smo projekt REI II te aktivnost u sklopu istog: Javni poziv za dodjelu potpore male vrijednosti koje su namijenjene samozapošljavanju nezaposlenih osoba. Isto tako predstavljene su i radionice besplatnih tečajeva engleskog, njemačkog i talijanskog jezika koje su namijenjene nezaposlenim osobama.

Predstavnik HGK – Županijske komore Zagreb, predstavio je prekogranični program razmjene poduzetnika Erasmus za mlade poduzetnike. Riječ je o programu u kojem HGK, kao posrednička organizacija, sudjeluje od 2012. godine. 

"Sudjelovanjem u programu mladim i obećavajućim poduzetnicima pruža se prilika da uče od iskusnih poduzetnika koji upravljaju manjim tvrtkama u drugim zemljama sudionicama programa", rekao je Gojko Jelavić, voditelj Odjela iz Sektora za industriju HGK. Na taj se način poduzetnicima omogućuje usvajanje potrebnih vještina, znanja i iskustva za pokretanje i vođenje tvrtke. Hrvatskim poduzetnicima boravak kod tvrtke domaćina u drugoj zemlji sufinancira Europska unija.

Kreditne programe Hrvatske banke za obnovu i razvitak koji su namijenjeni mladim poduzetnicima, poduzetnicima početnicima (start-up) i ženama poduzetnicama, predstavila je voditeljica područnog ureda za Istru Cinzia Zubin.

Podsjetimo, Hrvatska gospodarska komora putem platforme Digitalna komora i modula e-Pokreni poslovanje, mikro, malim i srednjim poduzetnicima, odnosno svima koji razmišljaju o bavljenju poduzetništvom pruža relevantne informacije o pokretanju poslovanja, odnosno razvojnom ciklusu poslovnog subjekta – od osnivanja tvrtke preko njenog razvoja i financiranja, a posebice korištenja EU programa.