Umrežavanje Vijeća za tržište rada Karlovačke županije i Vijeća tržišta rada Istarske županije

U ponedjeljak 28. listopada u prostorima Studentskog centra u Puli održan je sastanak Vijeća tržišta rada Istarske županije s predstavnicima Vijeća za tržište rada Karlovačke županije u cilju umrežavanja i razmjene iskustava između spomenutih LPZ-ova.

None Najprije je projekt REI II predstavila voditeljica projekta Iva Pernić te ukratko upoznala sudionike s odrađenim i nadolazećim aktivnostima projekta. Između ostalih aktivnosti istaknula je element: Održivo funkcioniranje Vijeća tržišta rada Istarske županije u sklopu koje su već održana 2 studijska putovanja (Lisabon i regija Emila Romagna), radionice za izradu Evaluacije Strategije razvoja ljudskih potencijala Istarske županije 2016.-2020., te radionice za članove VTR-a IŽ na temu primjera dobre prakse vezanih uz sustav upravljanja i praćenja razvoja ljudskih potencijala na tržištu rada te provedbu aktivnih mjera za zapošljavanje s posebnim naglaskom na ranjive skupine iz zemalja u okruženju.

Nakon upita i kratke razmjene iskustava u provođenju sličnih aktivnosti, koordinatorica projekta P.S.-POKRENI SE! gđa. Danica Bago predstavila je rad Vijeća za tržište rada Karlovačke županije te aktivnosti na projektu P.S.-POKRENI SE!. Posebno je istaknula glavni cilj projekta, a to je promocija deficitarnih zanimanja u osnovnim školama Karlovačke županije.

Nakon toga su predstavnici VTR-a Karlovačke županije krenuli u posjet Tekop Novi – Zaštitnoj radionici kao dobar primjer zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Zaključeno je kako su stvoreni dobri temelji za nastavak suradnje VTR-a Karlovačke županije i VTR-a Istarske županije, pa su se gosti iz Karlovačke županije ponudili da na sljedećem sastanku oni budu domaćini jednog ovakvog susreta.