Održana radionica "Povezivanje potreba gospodarstva s ponudom na tržištu rada"

U prostorijama Istarske razvojne agencije - IDA d.o.o., održana je druga radionica za članove/ice Vijeća tržišta rada pod nazivom “Povezivanje potreba gospodarstva s ponudom na tržištu rada “. Radionicu je vodila Maja Grizelj, certificirana trenerica za razvoj ljudskih potencijala iz Republike Srbije.

None U utorak, 9.7.2019. godine u prostorijama Istarske razvojne agencije - IDA d.o.o., održana je druga radionica za članove/ice Vijeća tržišta rada pod nazivom “Povezivanje potreba gospodarstva s ponudom na tržištu rada “. Radionicu je vodila Maja Grizelj, certificirana trenerica za razvoj ljudskih potencijala iz Republike Srbije.

Jedna od tema ove radionice bilo je istaknuti kako je ekonomsko osnaživanje svakog pojedinca, a posebice ranjivih skupina na tržištu rada, bitan faktor njihove socijalne uključenosti i aktivnog sudjelovanja u društvu, te je predstavila izazove na tu temu sa kojima se susreću u Republici Srbiji.

Drugi dio radionice odnosio se na primjere dobre prakse odnosno projekte koji se provode u Republici Srbiji, pa su tako od predstavljenih projekta značajniji „ZNANJEM DO POSLA“ četvorogodišnji partnerski projekt dvije vlade – Švicarske i Srbije – osmišljen da stvori preduvjete za brže zapošljavanje mladih te projekt „Inicijativa za inkluziju“ (poticanje zapošljavanja povratnika na lokalnom području).

Zaključak s radionice svih sudionika bio je da je radionica bila više nego uspješna te se pokazala iznimno vrijednom i korisnom koja će služiti u daljnjem radu svih sudionika.

Inače, ova druga od ukupno četiri radionica se provela u sklopu elementa projekta: „Održivo funkcioniranje Vijeća tržišta rada Istarske županije“. Iste su tematski vezane uz sustav upravljanja i praćenja razvoja ljudskih potencijala na tržištu rada te provedbu aktivnih mjera za zapošljavanje s posebnim naglaskom na ranjive skupine, a održavaju ih stručnjaci odnosno predavači iz zemalja u okruženju sa znanjima i iskustvima navedene tematike.