U Rijeci održan drugi sastanak s članovima Vijeća tržišta rada Istarske županije i članovima Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko Goranske županije

Ovaj zajednički sastanak imao je za cilj operativnu suradnju VRT IŽ i LPZ PGŽ kako bi se uspostavila suradnja članica obaju tijela u predstavljanju dobrih praksi članica i buduće suradnje na EU projektima čime se izražava zajednička potreba za stvaranje partnerstava koji će rezultirati prijavom na buduće natječaje iz EU izvora.

None
Slijedom već održanog sastanka u Puli te nastavkom suradnje LPZ-a PGŽ i VTR IŽ s naglaskom na razmjenu primjera dobre prakse i izradu zajedničkih projekata, 3.7. 2019. godine, u prostorijama Centra tehničke kulture u Rijeci, održan je drugi sastanak.

Ovaj zajednički sastanak imao je za cilj operativnu suradnju VRT IŽ i LPZ PGŽ kako bi se uspostavila suradnja članica obaju tijela u predstavljanju dobrih praksi članica i buduće suradnje na EU projektima čime se izražava zajednička potreba za stvaranje partnerstava koji će rezultirati prijavom na buduće natječaje iz EU izvora. Na sastanku su pored predstavljanja projekta REI II i LOPAZ PLUS predstavljeni projekti koji provode ostali članovi LPZ-a PGŽ.

Dobru praksu postojećih EU projekata predstavili su predstavnici Centra tehničke kulture Rijeka s projektom pod nazivom „Bootcamp IT“, te prezentaciju projekta pod nazivom „Radar“, oba projekata financiranih iz Europskog socijalnog fonda. Istaknuto je da bi se na primjerima već financiranih projekata trebalo usmjeriti daljnje aktivnosti i razvijati teme od interesa za oba područja. Predstavnici članica LPZ-a istaknuli kako se kod projekta „Bootcamp IT“ radi o primjeru dobre prakse u području suradnje obrazovnog sektora, donositelja odluka i poslodavaca.

Kao primjer dobre prakse iz rada članica LPZ PGŽ Sveučilišta u Rijeci, predstavljen je i primjer rada „Ureda za karijere sveučilišnog savjetodavnog centra“. Radom ovog ureda nastoji se kroz organizirane aktivnosti pratiti studente nakon završetka obrazovanja kako bi se polučili rezultati njihovog zapošljavanja i daljnje karijere.

Kao drugi primjer dobre prakse predstavljen je i rad članice LPZ PGŽ Klub za žene, koji djeluje u CTK Rijeka pa je predstavnica Kluba predstavila da je nastao u tijeku provedbe projekta “Work is the Key“ gdje je uređen prostor, a u kojem su žene izrazile potrebu da se i dalje okupljaju. Tako bez obzira na projekte, organiziraju se razne aktivnosti za žene (predavanja, edukacije i događaji i sl.)

Po završetku sastanka sudionici su se uputili na zajednički ručak.