Održana prva radionica za članove Vijeća tržišta rada pod nazivom „Osnaži me i uspjeti ću“

U Centru za EU i međunarodnu suradnju održana je prva od četiri radionica pod nazivom „Osnaži me i uspjeti ću“, koju je vodio prof.dr.sc. Miroslav Knežević, dugogodišnji stručnjak u području ljudskih potencijala iz Crne Gore.

None U petak, 14. lipnja u prostorijama Centra za EU i međunarodnu suradnju održana je prva od četiri radionica pod nazivom „Osnaži me i uspjeti ću“, koju je vodio prof.dr.sc. Miroslav Knežević, dugogodišnji stručnjak u području ljudskih potencijala iz Crne Gore.

Na radionici je sudjelovalo 20 zainteresiranih članova Vijeća tržišta rada koji su od predavača mogli čuti primjere dobre prakse provođenja projekta psiho - socijalne podrške i podrške pri zapošljavanju ranjenih skupina , prioritetno žena, koje su bile korisnice novčanih naknada i ženama koje imaju troje ili više djece. Projekt je provodila tvrtka HR Partners uz partnerstvo Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Drugi dio predavanja odnosio se na motivaciju rada članova Vijeća tržišta rada te su se donijeli zaključci, odnosno pravci u kojem Vijeće tržišta rada Istarske županije u budućnosti mora djelovati kako bi bilo što uspješnije u svom budućem radu.

Inače, radionice se provode u sklopu elementa projekta: „Održivo funkcioniranje Vijeća tržišta rada Istarske županije“. Iste su tematski vezane uz sustav upravljanja i praćenja razvoja ljudskih potencijala na tržištu rada te provedbu aktivnih mjera za zapošljavanje s posebnim naglaskom na ranjive skupine, a održavaju ih stručnjaci odnosno predavači iz zemalja u okruženju sa znanjima i iskustvima navedene tematike.